2013. január 25-27. (péntek-vasárnap), Galgahévíz

ONLINE JELENTKEZÉS: ITT

Tájékoztató, gyakorlati tudnivalók, hasznos információk

Ezúton is szeretettel hívunk és látunk minden érdeklődőt a XII. Téli Élőfalu Találkozóra. A találkozó házigazdája a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület. A programról folyamatosan frissülő részletes információkat talál a http://galgahevizi.okofalunkert.hu/ honlapon illetve Facebook oldalunkon. Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre //elofaluhalozat.hu/Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." style="font-family: Tahoma, Arial, sans-serif;">Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve januárban a 0620-9222-501 számon.

A találkozó tervezett programja


PÉNTEK (január 25.)

16.00 – folyamatosan: Regisztráció a művelődési házban, szálláshelyek elfoglalása

19.00- Közös batyus vacsora (művelődési házban)

20.00 - Ismerkedés, közös beszélgetés…


SZOMBAT (január 26)

7.30 - 8.30 Közös batyus reggeli

9.00 Polgármesteri köszöntő (művelődési házban)

9.15 A Gaia Alapítvány bemutatkozása

9.30. A Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület bemutatkozása

9.45. Séta a Galgahévíz Ökofaluba, a falu megtekintése

12.30 ebéd a művelődési házban (az ökofaluból visszatérő frissítő séta után közvetlenül)

14.00 Az Élőfalvak rövid bemutatkozása, közösségenként 5-10 percben

15.00 Baji Béla: sikerrel megvalósult permakultúrás létesítménye

16.00. Nagy Gábor (öko-építész): ökológiai rendszerszervezés spirituális, pszichológiai és szociális mintázatok vizsgálatának bevonásával

17.00 Új kezdeményezések bemutatása

19.00 Vacsora

20.00 Vidám meglepetés program


VASÁRNAP (január 27.)

8.00 Reggeli a művházban

9.00-13.00 fakultatív programok:

A) Részvétel a Gaia Alapítvány és a Galgafarm által szervezett nyílt napon (családosok számára is izgalmas, tartalmas programkínálattal) Részletek a Gaia Alapítvány honlapján: www.gaiaalapitvany.hu

B) Kerekasztal beszélgetés az Élőfalvak képviselőivel (Művházban)

C) Meglepetés program :)

D) Részvétel a helyi Szentmisén (8.30 illetve 10.30)

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Fontos tudnivalók

Részvételi feltételek:

A részvétel regisztrációhoz kötött. A részvétel díja 2000 Ft/fő.

Amennyiben részvételi szándékát 2013. január 15-ig jelzi, és egyúttal befizeti a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesületnek, úgy 500 Ft kedvezményt biztosítunk, azaz 1500 Ft/fő a részvételi díj.

6 éves kor alatt a részvétel ingyenes (étkezés nélkül), 6-14 éves korig 50% kedvezményt biztosítunk. Diák, nyugdíjas, nagycsaládos és egyéb típusú kedvezményt nem tudunk biztosítani.

A helyszín megközelíthetősége:

Galgahévíz, Fő út 106. – Művelődési Ház: minden esetben ide érkezzen, itt zajlik a regisztráció, a többi helyszín elérhetőségéről itt kap részletes tájékoztatást.

Autóval M3 autópálya, illetve 3-as út felől Bagi kereszteződénél térjen le, Bag és Hévízgyörk településeken keresztül haladva ér el Galgahévízre.

Vonattal Bp Keleti pályaudvarról Hatvan felé közlekedő személyvonattal. Galgahévíz vasútállomás a településközponttól mintegy 1,5-re található.

Helyközi busszal, Budapestről, vagy Gödöllőről, Galgahévíz, községháza megállóig.

Szálláshely lehetőségek:

1. A helyi általános iskola tornatermében, matracokon, saját hálózsákban. Kulturált vizes blokk biztosított. Ára: 1500 Ft/fő/éj.

2. Gaia Hotel, Galgahévíz 3500 Ft/fő/éj, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban. A vendégférőhelyek száma 35, a férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani.

Kérjük, a regisztrációs lapon jelezze, melyik szállás egységbe és mely napokra kér szállást.

Étkezési lehetőségek:

Péntek este és szombat reggel: hozott batyus étkezés. (aki nem hoz magával semmit, az a művelődési ház szomszédjában boltot és pékséget is talál.)

Köszönettel vesszük, ha mindenki hoz egy üveg házi lekvárt, pástétomot, szendvicskrémet, hogy jusson közös bőségasztalra.

Szombat ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő)

Vacsora: egy-tál meleg étel (700 Ft/fő)

Vasárnap reggeli: friss kenyeret, helyi tejet és tejterméket biztosítunk, illetve újrakínáljuk a közös bőségasztal termékeit. (500 Ft/fő)

Vasárnap ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő)

Vegetáriánus, vagy egyéb speciális étkezési igényeket előzetes jelzés alapján tudunk figyelembe venni.

Az étkezéseket közösen, a Művelődési Házban tartjuk és a jelentkezési lapon megjelölt tételeknek megfelelően az érkezést követő regisztrációkor kérjük befizetni.

Vasárnap ebédre figyelmükbe ajánljuk a Gaia Hotel Bio menü kínálatát!

A menü (1800.- Ft/fő) (Gyermek adag 1000 Ft): Bio Hagymaleves --- Bio Mangalica pörkölt --- Savanyúság

B menü 2000.- Ft/fő (Gyermek adag 1200 Ft): Bio Zöldségleves --- Bio Szent András borzas – petr. Burgonya --- Savanyúság

C menü 1800.- Ft/fő (Gyermek adag 1000.- Ft/fő): Bio zöldség vagy hagymaleves --- Bio rántott sajt, petr. Burgonya --- Savanyúság

Desszert egységesen: bio ízes palacsinta 200Ft/fő

Amennyiben bio-menüt szeretne fogyasztani, rendelését a //elofaluhalozat.hu/Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." style="font-family: Tahoma, Arial, sans-serif;">Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, január 20-ig szíveskedjen jelezni. Ez esetben a jelentkezési lapon a vasárnapi ebédet ne jelölje be! A bio-menüt a Gaia Hotel Éttermében szolgálják fel és a helyszínen külön fizetendő.

A szombati nap során termelői piacot tartunk helyi termelők kínálatából (a Galgafarm termékei vasárnap a farmon megvásárolhatók, árlistát a honlapunkon mellékelünk. Amennyiben a termékekből nagyobb mennyiségben kíván rendelni, január 20-ig szíveskedjen igényét elofaluhalozat.hu/Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezni.)

A szombati nap során Magbörzének is helyet biztosítunk. Akinek vannak tájfajta, cserére vagy eladásra szánt vetőmagjai, ne hagyja otthon!

A Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület bankszámlaszáma: 10701362-67166145-51100005