Magyar Élőfalu Hálózat
NYITÓLAP
BEMUTATKOZNAK
AZ ÉLŐFALVAK
AKTUÁLIS PROGRAMOK
E-HÍRLEVELEK
MAGAZIN
FILM
BLOG
FACEBOOK
KAPCSOLAT


Támogatóink:

Ökotárs Alapítvány

Természetes Életmód Alapítvány Agostyán

Visnyeszéplaki
Faluvédő és
Közművelődési
Egyesület"Vidékfejlesztők Fóruma -
országos civil hálózat a
fenntartható fejlődésért"
projekt, a
Vidékfejlesztési Minisztérium
Zöld Forrás
programja támogatásával.

A Gaia Alapítvány közel 20 éve a közösségi célú közérdekű tevékenységek és vállalkozások támogatásán munkálkodik. Következetesen tevékenykedik egy fenntartható településmodell- más néven- ökofalu elemeinek elméleti és gyakorlati megvalósításán.

A Galgahévíz határában épülő önálló ökofalu leendő lakói a környezetünkre odafigyelő emberek, akiknek életmódja tükrözi elkötelezettségüket az ökológiai értékek iránt. Az ökofalu megálmodói felismerték, hogy a jelenlegi korlátlan gazdasági növekedés nem működhet már sokáig, nem fenntartható. Az itt élők egy másfajta életformát választottak olyant, ahol a fenntarthatóság szempontjait nagyon komolyan veszik, azok szerint élnek, és igyekeznek ökológiai lábnyomukat minél kisebbre összenyomni.

Galgahévíz egy kicsit eltér a többi magyarországi Ökofalutól, mert itt nem egy kihalt falut élesztünk újjá, hanem egy teljesen új települést hoztunk létre. Egy lépésről lépésre megtervezett nagyrészt önellátó, a nagy rendszerektől független közösséget terveztek meg az alapítók. Saját kutunk van, megújuló energiákat igyekszünk minél inkább használni, helyben megtermelünk maguknak nagyon sok mindent, biogazdálkodással, vegyszerek nélkül gazdálkodunk, a szennyvizet biológiai módszerekkel helyben megtisztítjuk.

Munkánk elismeréséül 2004-ben elnyertük a Világ Ökofalu Hálózatának a Global Ecovillage Network - Ecovillage Excellence Award 2004. elnevezésű díját. Díj


Cím: 2193 Galgahévíz, Fő út 87.
Tel.: (28) 591-610
Fax: (28) 591-611
E-mail: gaia "kukac" gaiaalapitvany "pont" hu
Honlap: http://www.gaiaalapitvany.hu